woensdag 13 maart 2013

Japanse varkenslapjes

De Japanse variant van de varkensschnitzel. Snel te maken en lichter van smaak. Lekker met een noedelsalade en met sojasaus.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 varkensfiletlapjes (dun, bijv. à la minute)
3 el bloem
2 eieren
halve zak panko (Japans broodkruim)
250 ml zonnebloemolie

Bereiding:
Doe de bloem in een diep bord, kluts de eieren en doe ze in een diep bord, doe het broodkruim in een schaal. Haal de varkenslapjes een voor een achtereenvolgens door de bloem (beetje afkloppen wel), dan door het ei en dan door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan en bedek het vlees er evt, nog een paar keer mee en druk aan. Zet vervolgens een dunne wok op hoog vuur en giet hier de zonnebloemolie in. Laat de olie goed heet worden (test met wat spettertjes water, als het hard sist is de olie heet) en doe de vlezen er twee aan twee in. Keer halverwege om. Het vlees is klaar als het goudbruin is, dit duurt 1-2 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten